Referenser

“Det du gjort för mig har gjort underverk och jag hade aldrig vågat tro att jag så snabbt skulle komma in i föräldrar rollen och må så bra efter en förlossning. Du har hjälpt mig att hantera och skapa en fantastisk fin upplevelse av förlossningen men också i att kunna ta mig an föräldrarollen.

Sist vill jag även säga att du är fantastisk både i din yrkesroll, men också för att du ger så mycket till dina medmänniskor och patienter. Du relaterar till känslor genom att öppna upp kring egna erfarenheter. Det känns verkligen som att du förstår och lyssnar och inget man säger kan någonsin vara konstigt. Det är en unik gåva att kunna skapa den tilliten.

Tack snälla du för allt! Jag hade aldrig varit där jag är idag känslomässigt om det inte hade varit för våra samtal.”

Frida

“Efter vårt barn föddes fick jag svåra sömnproblem. Jag var fast i ett mycket kraftigt stresstillstånd.

Att få komma till Eva blev en vändpunkt för mig! Med sin erfarenhet, värme och sitt lugn hjälpte hon mig att landa i föräldraskapet. Jag fick konkreta övningar för att bygga upp tillit till min förmåga att ta hand om vår underbara lilla bebis. Och tillit till barnets förmåga att förmedla om hon behöver tröst, mat eller omvårdnad. Långsamt har jag kunnat hitta till ett lugn i den här nya, omvälvande situationen.”

Sanna

“Eva var den första personen som förklarade för mig vad det var som hände i min kropp och i mitt sinne. Hur hjärnan och nervsystemet fungerar för att skydda en. Det gav mig redskap att kunna skilja på vad som är instinkt och vad som är jag. Hon bygger en anförtrolig stämning där man känner sig trygg att berätta som det är och då kunna få rätt hjälp. Det som jag inte få i kontakt med andra, eftersom jag aldrig vågat berätta förut.

EMDR har hjälpt mig på vägen att bli bättre. Jag kan nu känna igen när en flyktimpuls kommer och hantera den. Jag har lärt mig hur jag fungerar och har kunnat acceptera det som händer och då lär jag mig hantera att leva med det. Jag har upplevt förbättringar efter EMDR. Minnen som varit jobbiga attackerar mig inte på samma sätt. Jag har mer eller mindre omedvetet agerat på det vi installerat i nya liknande situationer.”

Emilie

“Jag imponerades av Evas förmåga att så snabbt lära känna hela mig, och inte bara den specifika utmaningen som var anledningen att jag sökte samtalsstöd. Detta gjorde att jag fick ut så mycket mer av våra samtal än vad jag förväntade mig. Eva guidade mina tankar på ett bra sätt, stöttade i utmaningar och gav mig flera nya perspektiv. Eva kunde även lyfta fram det jag inte sett eller förstått ännu vilket alltid träffade så rätt. Det fick mig att känna att Eva verkligen förstod mig och mina utmaningar. Efter varje samtal lämnade jag med nya insikter och en känsla av trygghet inom mig.”

Sandra

“Eva är en fantastisk terapeut. Hon är varm och inkännande och känns väldigt trygg i sitt yrkesutövande. Eva har ett språk och ett sätt att uttrycka sig som känns både akademiskt och vetenskapligt förankrat och det gör att jag känner stort förtroende för henne. Mina möten med Eva gör skillnad och jag ser att hon kan vara ett stöd för mig i många år framöver om det behövs.”

Lotta

“Samtalen med Eva var mycket avspända, förtroendefulla och välgörande. I min situation var jag själv väldigt intresserad av att förstå, att få förklarat och komma framåt.

Eva är positiv, lyssnande, intresserad och ödmjuk. Jag har tidigare prövat KBT vilket inte alls var lika givande, det blev mera som en teorilektion i hur kropp och huvud fungerar. Det var svårt att få ut någon meningsfull hjälp i min situation av det.

Med Evas arbetssätt har allt istället utgått från mig, mina upplevelser, problem och funderingar. Eva ger inga regler, pekpinnar och håller sig inte till mallar och checklistor. Vi hade istället avslappnade samtal som blev en gemensam forskning, ett fritt letande genom bakgrunder till de problem jag upplevde.

Samtidigt höll Eva koll, ställde frågor och översatte min beskrivning till förklaringar till hur och varför man fungerar som man gör. Hon var duktig i att beskriva på ett lättförståeligt sätt, ger målande beskrivningar som jag hade lätt förstå, även när vi sen kom till psykologiska förklaringar och teori. Om det var något jag inte kände igen så prövade hon alternativ.

Jag hade efter varje samtal en känsla av att tillfredsställelse, att jag kommit ytterligare en bit på vägen.”

Per